Pe scarile de la iesirea din bloc coboara o fata slabuta, imbracata intr-un maiou alb cu buline colorate si in pantaloni roz. O pereche de ochelari mari ii acopera ochii, iar in mana tine o lesa la capatul careia sa afla un catel mic, alb si zgomotos.

Agata lesa de gard si deschide usa de la masina alba parcata pe trotuar, chiar in fata scarilor. Timp de cateva minute aranjeaza scaunul din dreapta soferului pentru a isi urca apoi animalutul de companie pe acesta, reducandu-l astfel la tacere. Inca vreo 10 minute isi aranjeaza scaunul soferului, de la pozitie pana la cum sta asezata husa. In sfarsit, reuseste sa se urce in masina.

Motorul masinii porneste dupa inca vreo 5 minute. Inca putin timp trece si incepe sa o ia incet, in hopuri, in marsarier. Din cand in cand, in acei cativa metri, opreste masina, deschide usa si iese afara pe jumatate pentru a se asigura ca nu loveste nimic.

Vreo 15 minute si 3 opriri de motor mai tarziu, masinuta este in sfarsit pozitionata pentru iesirea din parcare. Inainteaza victorioasa si, in nici 5 metri, aceasta este trasa pe dreapta, pentru a face loc unei alte masini sa treaca. Pornirea este, inca o data, dificila, mai ales ca presupune trecerea peste un damb. In timpul careia motorul se opreste iar. Dar nu conteaza, domnisoara nu se lasa, si incetisor-incetisor, cu masina imaginandu-se iepure sau alta vietate care se deplaseaza in hopuri, reuseste sa inainteze.

Se mai vede doar luneta, cu suportul de stergator osciland rapid stanga-dreapta. Stergatorul in sine este scos, zgomotul facut de acesta cand nu ploua fiind probabil o distragere prea mare de la starea de zen a soferitei.

––––––––––––––

Da, stiu ca nu mi-am luat carnetul (adica nu am dat examenul), desi am facut scoala. Dar, la naiba, stiu sa merg fara sa mi se opreasca motorul, stiu sa ascult masina pentru a sti cand sa schimb vitezele fara sa ma uit la turatii, stiu sa dau cu spatele si stiu ca oglinzile nu sunt puse acolo ca sa imi retusez machiajul. Si for fuck’s sake, mai stiu si ca exista posibilitatea de a opri stergatoarele cand nu ploua.

Anunțuri