Kind of the same thing de fapt… Ideea e ca am implinit 21 de ani in data de 21 septembrie. Zi importanta, an important. Mereu am considerat ca acest an va fi cel mai bun din viata mea. Nu stiu de ce ma fascineaza numarul 21, dar stiu ca it goes beyond de faptul ca m-am nascut in data de 21. In toate articolele de numerologie teoretic este un numar magic, imbinand proprietatile lui 3 si ale lui 7. Special, neh?

Din pura coincidenta in data de 21 septembrie am inceput sa recitesc Shogun, cartea mea preferata. Carte din care am ales numele de Mariko, dupa Mariko Toda, un personaj fascinant in ochii mei de visatoare.

Imi place sa cred ca aceasta carte ma ajuta sa ma intalnesc pe mine, inainte sa ma transform in scorpia care sunt acum aproape zilnic. Ma invata sa fiu mai calma, sa imi amintesc de noptile pierdute uitandu-ma la stele, de dupa-amiezele savurate ascultand picaturile de ploaie batand in geam sau de rasariturile si apusurile zarite in atatia ani… Ma invata sa privesc in mine, dincolo de Gardul de Opt Ori Imprejmuit…

Opt nori alburii se inalta spre cer

Sa se ascunda indragostiti in ei,

Gardul de Opt Ori Imprejmuit al provinciei Izumo

Inconjoara acei nori de opt ori invaluiti.

O, ce minunat e acel Gard de Opt Ori Imprejmuit.

(Haiku intalnit in Shogun, de James Clavell)

Anunțuri